Buurtbijeenkomst Bergweide 4 | 6 november 2019

 

 

Energietransitie | Leefbaarheid 6 november te gast bij Brand Control Rooms

Volop innovatie bij Asfaltcentrale.

Bij de opening van hun verduurzaamde kantoorpand, bood Witteveen en Bos de gemeente een cadeau aan in de vorm van een goed voorbereide sessie over een maatschappelijk thema door enkele van hun specialisten. Uiteindelijk heeft men gekozen voor toekomstbestendige bedrijventerreinen met de focus op energietransitie en leefbaarheid. Enkele ondernemers lichtten toe hoe deze onderwerpen hun eigen praktijk be√Įnvloeden.

Is er een alternatief voor het aardgasverbruik van de Asfaltcentrale die per dag 2000 kub aardgas nodig heeft (vergelijkbaar met het jaarlijks verbruik van 1 gezin)?. Directeur Jan Dirk Sloos lichtte de plannen toe voor verduurzaming van de Asfaltcentrale. Voor onderdelen van het productieproces is waterstof nu al een alternatief, maar een volledig aardgas loze oplossing is op dit moment nog niet voorhanden. Hier groeit men langzaam naar toe

Parkmanager Mark van Mast licht namens Ans van Amerongen (ondernemer en aanjager Keulenstraat) toe hoe ondernemers samen met een groenopleiding een parkje op het Hanzepark weer toegankelijk en aantrekkelijk hebben gemaakt. Leefbaarheid wordt immers steeds belangrijker om de medewerkers een arbeidsplek te bieden die aantrekkelijk genoeg is om de medewerker aan je te binden. Het is prettiger om in een groene omgeving werkzaam te zijn waar je tussen de middag een groen rondje kunt lopen.

Met de input en inspiratie van de twee sprekers zijn in 2 werkgroepen  wensen en knelpunten opgehaald en in de andere werkgroep ging het over energietransitie.

 

 

 

 

 

 

Witteveen+Bos heeft deze sessie inhoudelijk begeleid.

De input die tijdens deze sessie is opgehaald wordt gebruikt voor het opstellen van het toekomstbeeld en projectkansenkaart voor dit gebied.

Word nu lid!