Buurtbijeenkomst Bergweide 3

 

 

Ondermijning | Cameratoezicht 30 september 2019 te gast bij Sallcon

Werkt u mee aan het terugdringen van georganiseerde criminaliteit op onze bedrijventerreinen?

Bergweide 3 beet de spits af met het thema Ondermijning. Petra van den Berg, Gastspreker, projectleider van de Gemeente Rheden startte haar presentatie met een quiz waarmee direct duidelijk werd wat er om gaat in oa hennepkwekerij en geld wit wasserij. Vervolgens was er een presentatie waarin duidelijk werd aangegeven waar ondermijning aan te herkennen is en hoe men hier bewust van kan worden.

Ook werden er verhalen gedeeld van andere ondernemers die onbewust betrokken zijn geraakt bij ondermijning en dat dit dus iedereen kan overkomen. 

Aansluitend werd er uitleg gegeven over de werkwijze van Meld Misdaad Anoniem; anoniem is ook echt anoniem. Wilt u een anonieme melding doen dan kan dat bij het  landelijk meldpunt of 0800-7000 Uiteraard kunt u melding ook doen bij landelijke servicenummer van de politie: 0900-8844 of contact opnemen met de gemeente Deventer

Menno ten Heggeler, projectleider van het project toekomstbestendige bedrijventerreinen, gaf een toelichting op het project dat moet leiden tot een toekomstvisie op de bedrijventerreinen in 2030 en bijbehorende uitvoerings- en investeringsagenda.  Denkt u mee?

Tot slot gaf Mark van Mast nog een update over het cameratoezicht: door inspanningen van  ondernemers, lokale bedrijven, Vigilat en Parkmanagement is het gelukt om alle camera’s op de bedrijventerreinen weer in de lucht te krijgen. Momenteel worden beelden opgenomen maar als voldoende bedrijven klant worden van collectieve beveiliger Vigilat, kunnen we weer naar de situatie waarbij we live beelden uitlezen. Voor meer informatie en/of aanmelden voor deelname aan collectieve camerabeveiliging is Mark van Mast bereikbaar op telefoonnummer 06-10983746.

De input die tijdens deze sessie is opgehaald wordt gebruikt voor het opstellen van het toekomstbeeld en projectkansenkaart voor dit gebied.

Word nu lid!